Duonos kelias iki stalo

Kol duona kepa, dalyviai supažindinami su ilgu duonos keliu – nuo rugio pasėjimo iki iškeptos duonelės padėjimo ant stalo.

Užsiėmimus vedančios muziejaus darbuotojos apranga, veiksmais ir kalba iliustruoja valstiečių buityje gyvavusias duonos kepimo tradicijas ir papročius. Edukacinės programos dalyviai ne tik stebi duonos kepimo procesą, bet ir patys šiame procese dalyvauja. Jie susiformuoja užminkytos duonos kepalėlius, išsikepa ir iš muziejaus išsineša savo duonutės.

Trukmė: 1–2 val.
Dalyvių amžius:  3–99 m.
Patalpa: artima autentiškai XIX a. mūsų krašto valstiečio trobai
Veda: edukacijų vadovė E. Petrauskaitė, etnografė R. Jotautienė
Vieta: Prienų krašto muziejus, F. Martišiaus g. 13, Prienai
Vyksta: trečiadieniais ir penktadieniais
Užsakoma: iš anksto telefonu +370 656 37554
Kaina: vaikams, moksleiviams, studentams – 4 Eur, suaugusiesiems – 5 Eur

Prienų krašto muziejaus kepamai duonai suteiktas tautinio paveldo produkto sertifikatas

Atsiliepimai

Komentuoti